AntoniaGoldOficial

Antonia GoldAntonia Gold

Cum imi iau masurile pentru verighete?

imagineV-ati indragostit si v-ati hotarat sa faceti pasul cel mare. Iar atunci cand vine vorba de nunta perfecta, unul dintre lucrurile care dureaza pentru tot restul vietii sunt verighetele. Alegerea acestora e, insa una dintre cele mai dificile, pentru ca trebuie sa tineti cont de o multime de modele si, cu precadere, trebuie sa va alegeti masurile potrivite. Noi va putem ajuta cu sfaturi si cu sugestii, pliate pe preferintele voastre, astfel incat sa va luati masurile potrivite. Aveti doar de respectat cateva “reguli”.

Cand trebuie sa imi iau masurile?

Alegeti sa va luati masurile intr-o zi cand sunteti odihniti, cand nu va este foarte cald si cand nu ati consumat alimente foarte sarate sau picante, deoarece exista riscul retentiei de apa si, implicit a umflarii degetelor. De preferat este sa va luati masurile in prima parte a zilei, pentru ca multi tineri vin obositi, dupa o zi de munca, iar acest lucru se reflecta in mainile lor.

Cum trebuie sa fie verigheta pe deget?

Foarte multi tineri cred ca verighetele trebuie sa stea fixe, eventual sa “sugrume” degetul. O verigheta cu o marime potrivita trebuie sa intre lejer pe deget, dar sa opuna rezistenta atunci cand trebuie sa fie scoasa. Este nevoie ca verigheta sa fie cat de cat fixa la baza degetului, insa fara sa incomodeze degetele alaturate.

Ce trebuie sa iau in considerare atunci cand imi aleg masura pentru verighete?

1. Profilul interior

Exista doua tipuri de profiluri pentru modelel de verighte: confort si plat. Diferenta intre cele doua o reprezinta cam jumatate de marime, adica: de exemplu, acelasi model, marimea 59 plat este mai mare decat marimea 59 confort. Totusi, trebuie sa tineti cont ca nu orice design permite modelelor de verighete sa aiba profilul confort.

2. Latimea modelului

Un criteriu deosebit de important pentru luarea corecta a masurilor, il reprezinta latimea verighetei. De exemplu, intre 3 si 4 mm sunt niste masuri, intre 6 si 7 sunt alte tipuri de masuri, iar modelele cu latimea peste 8 mm se aproximeaza cu un consultant de bijuterii.

3. Forma degetului

Din punct de vedere estetic dar si pentru sanatatea degetelor, si implicit a intregii maini, forma degetelor contribuie si ea la alegerea corecta a masurii verighetelor. Verighetele mai late, peste 7 mm se potrivesc degetelor mai lungi si mai subtiri, pe cand modelele mai inguste, de 3-4 mm se potrivesc degetelor scurte.

Ce riscuri exista daca nu imi iau masura corecta?

Daca ti-ai ales o masura prea mare, exista riscul sa:
- se poate agata
- se poate pierde (mai ales in vacante, la mare, la sporturi in aer liber, etc.)
- se pot incomoda sau chiar rani detetele laterale
- nu fie estetic

Daca ti-ai ales o masura prea mica:
- se poate deforma degetul, deoarece presiunea exercitata asupra lui este foarte puternica
- se poate rani in mod grav degetul, lasand urme profunde
- este inestetic
- nu este igienic, deoarece degetul nu se poate curata sau respira

Bine de stiut

1. Mainile sunt un barometru al stresului si, mai ales femeile ar trebui sa stie cum difera volumul degetelor de la un sezon la altul.
2. Masurile pentru verighete trebuie luate in momente nestresante, in conditii relaxante (in nici un caz nu la targuri de nunti, expozitii, etc.)
3. Problema cea mai frecventa se datoreaza faptului ca nu exista o comunicare suficienta intre client si consilierul de vanzari. Noi suntem aici pentru voi, intrebati-ne orice!
4. Iarna, mainile se contracta iar vara vasele capilare se dilata, de aceea este perfect normal sa simtiti o usoara diferenta de marime intre cele doua sezoane.
5. Clientul este responsabil de masurile pe care le ia, deoarece este singurul care simte cum se aseaza verigheta pe deget.
6. Este foarte important ca masura sa fie buna in momentul achizitionarii verighetelor. Nu le alegeti in functie de viitor, deoarece nu veti sti cum se pot dilata sau contracta degetele dvs.

Si, nu in ultimul rand, zambiti! Bucurati-va alaturi de persoana iubita de acest moment unic in viata dumneavoastra si pastrati-l alaturi de toate celelalte amintiri de neuitat! Noi va asteptam cu drag si va dorim spor in iubire si la cumparaturi!

  Pentru o masura corecta va sugeram sa vizitati un magazin de specialitate din localitatea dumneavoastra, unde sa va luati masurile corecte, tinand cont de indicatiile de mai sus.